+ Meer informatie

Pais boos op PSP-senator

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Pais van Onderwijs heeft dinsdag in de Eerste kamer het optreden van PSP-senator Vogt scherp gehekeld. Vogh eiste als enige kamerlid dat over een drietal wetsontwerpen van Pais hoofdelijk gestemd zou worden.

Aangezien het quorum niet meer aanwezig was - de meeste senatoren waren al op het verkiezingspad of naar huis - en het seniorenconvent van de senaat eerder had besloten dat hoofdelijke stemmingen die na zes uur niet meer plaats zouden hebben dienden te worden uitgesteld tot dinsdag 2 juni wist Vogt formeel gedaan te krijgen dat de stemming twee weken werd verdaagd.

Minister Pais betoogde tevergeefs dat hij hierdoor met een van zijn wetsontwerpen in moeilijkheden zal komen. Het betreft de verhoging van het collegegeld voor universiteiten en hogescholen van 500 naar 750 gulden.

In de wet wordt de datum van 1 juni genoemd in een context die het, als de stemming inderdaad pas op 2 juni plaatsvindt, de studenten wellicht mogelijk zal maken zich nog tegen het oude collegegeld een jaar lang van universitair onderwijs te laten voorzien.

Vol vertrouwen wachtte de minister echter af of het seniorenconvent woensdag nog een andere draai aan de zaak zou weten te geven. Het optreden van senator Vogt werd door minister Pais afgedaan als „filibusteren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.