+ Meer informatie

Heilig in 3 bekend en

1 minuut leestijd

Drie maanden geleden hadden nog maar weinig mensen gehoord van Jan Heilig. Sinds zijn komst naar de Rotterdamse haven als bestuurder van de Vervoersbond FNV is daar verandering in gekomen. Hoe iemand in 90 dagen bekend of beter gezegd berucht kan worden.

Het leven van Jan Heilig nam 38 jaar geleden in Haarlem een aanvang. Na het voortgezet onderwijs koos hij voor wat toen nog de pedagogische academie werd genoemd. Het onderwijs hield hij na enige tijd voor gezien. Bij de Vervoersbond leerde hij het vak in Amsterdam. Daar maakte hij vanwege zijn intelligentie en vasthoudendheid een goede indruk.

Die indruk kreeg een beloning in de post van bestuurder in Rotterdam, een functie met meer gewicht. De Amsterdamse haven kan immers niet tippen aan de Rotterdamse. In mei begon Heilig in Rotterdam. Hij stelde zich voor aan de leden en riep hen meteen tot actie op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.