+ Meer informatie

Tetra in water bij voormalige vuilstortplaats

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — In een waterleiding in de buurt van de voormalige vuilstortplaats achter het Sint-Franciscusziekenhuis in Rotterdam is vrijdag een verhoogde concentratie tetra aangetroffen.

De drinkwaterleiding neemt in de buurt van het terrein wekelijks monsters, nadat bekend werd dat er op de vuilnisbelt jarenlang chemisch afval is gestort. Het drinkwaterleidingbedrijf is meteen begonnen een bovengrondse noodleiding aan te leggen. Volkstuinbezitters in de omgeving is aangeraden geen water te drinken.

Uit voorzorg zal de drinkwaterleiding alle PVC-aanvoerleidingen in de buurt vervangen door metalen buizen om te voorkomen dat er meer schadelijke stoffen in het water terecht komen.

Bij grondboringen door de dienst centraal milieubeheer Rijnmond zijn de afgelopen maanden onder andere zware metalen, olie en cyanide aangetroffen. Het was het eerst sinds de waterbemonstering in februari begon, dat er in het drinkwater ontoelaatbare concentraties gif werden gevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.