+ Meer informatie

A'dam houdt salaris stakende ambtenaren in

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam houdt het salaris in van ambtenaren die op Prinsjesdag staken. Dat heeft het college van B en W meegedeeld aan het bondsbestuur van de AbvaKabo.

Het gemeentebestuur is van mening dat Amsterdam onevenredig zwaar wordt getroffen door de oproep van de bond aan een aantal diensttakken om 24 uur te staken.

Op landelijk niveau worden er onder andere bij de Nederlandse Spoorwegen en andere gemeenteen streekvervoerbedrijven werkonderbrekingen gehouden. In Amsterdam betekent de door de AbvaKabo aangekondigde 20uursstaking bij het GVB, dat er in Amsterdam op 17 september in het geheel geen openbaar vervoer is. „Daarmee wordt schade en ongemak veroorzaakt, waardoor reizigers, werkgevers en werknemers en het toerisme worden getroffen" , aldus het college.

Amsterdam verzet zich daartegen, omdat de actie zich richt tegen de beleidsvoornemens van het kabinet met de wao en de Ziektewet; een beleid waarvoor het gemeentebestuur geen verantwoordelijkheid draagt en bovendien geen invloed op heeft.

Naast het vervoerbedrijf GVB staakt ook het elektriciteitsbedrijf GEB gedurende 24 uur. Het college wil dat er niettemin een ongestoorde gas- en elektriciteitsvoorziening plaatsvindt en dat urgente storingen worden verholpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.