+ Meer informatie

Melkverwerking in Westen gebundeld

1 minuut leestijd

WOERDEN — De melkverwerkende ondernemingen Noord-Holland/Horna en CMC/Melkunie bereiden een volledige integratie van hun ondernemingsactiviteiten voor die een verdieping is van de sedert 1 januari 1975 aangegane partiële samenwerking tussen beide ondernemingen van coöperatieve huize.

Het ligt in de bedoeling om in januari 1977 de leiding over hun zesentwintig consumptiemelkbedrijven en zuivelfabrieken in West-Nederland op te dragen aan een gemeenschappelijke directie. Dit hebben de bedrijven donderdag meegedeeld.

In beide ondernemingen werken in totaal op dit moment rond 4.000 mensen. Jaarlijks wordt ruim 1,2 miljard kg melk verwerkt tot consumptiemelk, speciale melkprodukten, kaassoorten en een reeks van spécialités op melkbasis.

Dé op stapel staande integratie houdt volgens de ondernemers de verwerkingsci^paciteiten in beide ondernemingen rationeler ingezet kunnen worden. Men verwacht dat dit zowel een positieve invloed heeft op de aan de betrokken melkveehouders uit te keren melkprijs als, tengevolge daarvan, de continuïteit van de werkgelegenheid in de Westnederlandse zuivelsector.

Doorgesproken

De ondernemingen zeggen met de vakbonden, de ondernemingsraden, de medewerkers en de leden-veehouders van CMC en Noord-Holland, de ontwikkelingsmogelijkheden van beide ondernemingen te hebben doorgesproken. Deze gesprekken hebben volgens hen belangrijk bijgedragen tot de gedachtenvorming om tot een verdieping van de bestaande samenwerkihg te komen. Het sociale en economische beleid van de bij de integratie betrokken ondernemingen zal in het verlengde liggen van de gedachten over de ondernemingsontwikkeling in beide ondernemingen afzonderlijk en tezamen opgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.