+ Meer informatie

WEER HASJ-VANGSTEN OP SCfflPHOL

2 minuten leestijd

De douane op Schiphol heeft het afgelopen weekeinde de 21-jar^e Engelse studente A. J. L. C. aangehouden. Het meisje had in haar koffeis acht kilogram hasjolie verborgen.

De studente, die verklaarde de dochter van een bankier te zijn, was met een vriend van Brussel, via Schiphol op weg naar Montreal. De vriend is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Voor hasjolie wordt op de zwarte markt veel meer betaald dan voor hasjiesj. Aiflhankelijk van het concentraat kam ^e prijs oplopen tot 2500 gulden per kilogram.

De doiiane op Schiphol heeft bovendien 110 kg hasjiesj in beslag gegenomen, die als vraohtzending ruim een week geleden dn de vrachtloods van de ISLM was hinnengefcomea. Toen zich voor het pakket, dat als adres Bue de Napoleon in Antwerpen vermeldde, niemand aandiende, bleelc bij onderzoek geen Rue de Napolon In Anitwerpen te bestaan. Rekening houdend met een mogelijke vergissing werd Brussel geprobeerd. In de Quay de Napoleon in de Belgische hoofdstad bestond echter geen nummer 664, zoals het adres op het pakket vermeldde.

De op de vrachtbrief vermelde afzender bleek een handelaar in tapijten, die niets met het pakket te maken had. Toen het vreemde pak werd geopend, trof het KLM-personeel de 110 kg hasjiesj aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.