+ Meer informatie

Sanbella in St. Annaland gaat dicht

1 minuut leestijd

GOES — De directie van Sanbella foundations in Goes heeft voor de achttien werknemers van haar vestiging in St. Annaland een ontslagaanvrage ingediend. Volgens directeur J. Holkenboer ligt het in de bedoeling de vestiging in St. Annaland op te heffen. Vorig jaar werd de vestiging in Vlissingen al opgeheven. Sanbella foundations heeft zijn personeelsbestand in enkele jaren lijds terug moeten brengen van ruim driehonderd tot ongeveer vijftig man.

Vorig jaar vielen in dit bedrijf de grootste klappen na een verdoorgevoerde reorganistie. Wij kunnen de concurrentie met de lage-lonen-landen niet meer aan, zegt de heer Holkenboer. De inkopers van grote warenhuizen uit Nederland, Duitsland en Moskou kopen nu hun lingerie in Tunesië en Hongkong. De bestellingen die we nu krijgen behoren tot de kleine partijen, die dikwijls op korte termijn geleverd moeten worden. We willen in ieder geval proberen de vestiging in Goes draaiende te houden, omdat veel van deze ruim vijftig werknemers kostwinner zijn, aldus de heer Holkenboer.

De achttien personeelsleden die in St. Annaland op straat komen te staan, hebben overigens al werk aangeboden gekregen van Elvi couture, een confectiebedrijf met enkele vestigingen en ruim vierhonderd personeelsleden. De vakbonden verzetten zich overigens tegen het ontslag van de achttien personeelsleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.