+ Meer informatie

Vegetarisch gerecht koken in de Römertopf

2 minuten leestijd

Twee recepten die klaar gemaakt kunnen worden in de Römertopf: een vegetarisch en een "gewoon" gerecht.

Macaroni omelet

Voor 4 personen
300 g macaroni, zout, 3 el olie
3 knoflookteentjes, 4 eieren, zout
vers gemalen peper, 150 g oude brokkelige kaas
200 g geraspte kaas, 200 g yoghurt
peterselie, citroensap

Römertopf even onder stromend water houden, uit laten lekken. De macaroni met wat zout niet té gaar koken en goed uit laten lekken. In een pan olie verhitten en de geperste knoflook en macaroni hierin kort bruinen, dan in de römertopf leggen.

De eieren met zout, peper, geraspte kaas en de verbrokkelde kaas tot een pikante massa roeren, citroenrasp toevoegen, op het laatst de yoghurt en de kruiden erdoor mengen. Deze massa door de macaroni werken en de pot sluiten. In de koude oven schuiven, instellen op 220°C, duur ca. 40 minuten. Neem de laatste 10 minuten de deksel eraf voor een bruin korstje.

Een paprika-kip

Voor 4 personen
4 kippenpoten, 2 teentjes knoflook
zout, peper, 1 rode paprika
1 groene paprika, 1 grote ui
boter, verse basilicum, laurierblad
1 dl. witte wijn.

Römertopf even onder stromend water houden, uit laten lekken. Kippenpoten zouten en peperen, de ui in ringen snijden, de paprika's halveren en van hun zaadlijsten ontdoen en in repen snijden. Leg nu op de bodem van de pot de gemengde groente, hierop de kippenpoten, verstop ertussen het laurierblad en knip royaal verse basilicum over het geheel. Schenk de witte wijn erbij en leg ten slotte nog hier en daar een klontje boter Deksel opleggen en in de koude oven schuiven, instellen op 220°C (gasstand 5) en ongeveer 1 uur in de oven laten staan. Deksel afnemen en nog zonder deksel 10 minuten in de over voor een mooi bruin korstje. Serveer met droge rijst of een lekkere pasta.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.