+ Meer informatie

Politie Oostkapelle sluit camping oud-wethouder

2 minuten leestijd

OOSTKAPELLE - De politie heeft gisterochtend de eigenaar van een illegale camping aan de Kalfhoekseweg in Oostkapelle aangehouden. Het gaat om voormalig wethouder L. Wattel.

De kampeerders hebben tot dinsdag de tijd gekregen om hun spullen in te pakken en hun kampeermiddelen van het terrein te verwijderen.

Wattel ligt al jaren overhoop met zowel de gemeente Domburg als met Veere over zijn recreatieonderneming, die hij maar niet gelegaliseerd krijgt. Hij heeft al verschillende dwangsommen opgelegd gekregen en de camping is twee keer ontruimd. Voor dit jaar heeft hij geen enkele vergunning, ontheffing of vrijstelling op grond van de Wet openluchtrecreatie. De campingbaas heeft dit seizoen al een paar keer een proces-verbaal gekregen voor zijn illegale camping. De politie koos gisteren echter voor een hardere actie. Wattel werd gisterochtend door vier politieagenten aangehouden en meegenomen naar het bureau in Serooskerke. Overigens mocht hij nog dezelfde dag weer naar huis.

De camping is nog niet ontruimd. Het openbaar ministerie en de politie wezen de 35 aanwezige kampeerders op het feit dat zij op een illegale camping stonden. Eigenaren van op dat moment onbewoonde kampeermiddelen worden op de hoogte gebracht door middel van een brief of het aanplakken van een mededeling op hun tent of caravan.

Alle kampeerders krijgen tot dinsdag de gelegenheid om te vertrekken zonder dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. Staan er dinsdag nog kampeermiddelen, dan worden deze in beslag genomen. De eigenaar, gebruiker of bewoner gaat op de bon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.