+ Meer informatie

Ontmoetingsdagen in 1974

3 minuten leestijd

We hebben er al melding van gemaakt, dat D.V. de eerste ontmoetingsdag van vrienden en vriendinnen van „Bewaar het Pand” zal worden gehouden in de kerk van Sliedrecht-centrum op zaterdag 20 april aanstaande. Thans is het mogelijk mede te delen hoe we ons die dag hebben voorgesteld, namelijk als volgt:

MORGENSAMENKOMST, aanvang half 11:


Opening: Ds. G. Blom;
Spreker: Ds. D. Slagboom;
Sluiting: Ds. R. Kok.
Pauze.


MIDDAGSAMENKOMST, aanvang 2 uur:

Opening: Ds. P. van Zonneveld;
Spreker: Ds. H. C. van der Ent;
Sluiting: Ds. M. C. Tanis.

De onderwerpen, waarover gesproken zal worden, zijn nog niet bekend. Zo mogelijk worden deze in het volgende nummer meegedeeld.

De reis naar Sliedrecht is niet moeilijker dan die naar Dordrecht, waar we intussen al drie keren zijn samengekomen. Mogelijk zijn er bezwaren door de benzine-distributie, maar de liefde is vindingrijk. Wanneer men tijdig van noord tot zuid en van west tot oost overweegt wat gedaan moet worden om die bezwaren te overwinnen, dan is naar de tegenwoordige omstandigheden gerekend redelijkerwijze aan te nemen, dat velen de reis naar Sliedrecht zullen kunnen ondernemen. Er zijn in alle streken wel actieve lezers van ons blad, die dit plaatselijk of regionaal kunnen en willen regelen. Mogen we op hun medewerking rekenen? Het is wel van belang, dat men dit niet uitstelt, maar dadelijk de hand aan de ploeg slaat.

We verwachten, dat er nu meer bezoekers aangewezen zullen zijn op vervoer per trein. We hopen het hun gemakkelijk te maken. Het ligt in de bedoeling, dat er bij het stationsgebouw te Sliedrecht bussen gereed staan om de bezoekers naar het kerkgebouw te brengen. Na de middagsamenkomst zullen zij weer naar het station worden gebracht.

In het volgende nummer komt hierover nog wel een nadere mededeling.

De kerk heeft de beschikking over een grote zaal, waar velen gelegenheid zullen hebben om hun brood, waar ze zelf voor moeten zorgen, op te eten. Evenals vorige keren zal gezorgd worden voor gratis koffie en zo nodig ook voor frisdrank.

De tweede ontmoetingsdag in 1974 zal D.V. in Zwolle worden gehouden. De keuze is op deze plaats gevallen, omdat zij gunstig ligt voor de bezoekers uit het noorden. We hebben de beschikking kunnen krijgen over het Hervormde kerkgebouw. Daarin is ruimte genoeg om zoveel stoelen bij te zetten, dat we alle bezoekers daar kunnen opvangen. De datum van deze ontmoetingsdag is gesteld op zaterdag 24 augustus aanstaande. Wie er D.V. zullen spreken is nog niet vastgesteld. Dat hopen we tijdig tevoren in ons blad te kunnen mededelen.

Men kan ook voor deze dag al plannen maken. Maar laat niemand vergeten, dat we in alles van de Heere en Zijn gunst geheel afhankelijk zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.