+ Meer informatie

Begoniaknollen

1 minuut leestijd

Ik heb begoniaknollen die beginnen uit Ie lopen, sommige met vier scheuten, en straks voor de bloembakken te groot worden. Kunnen die knollen ook ge1 scheurd worden en er twee of drie van maken. Moeten' de vfonden ook behandeld worden? Antwoor^i - Als begoniaknollen (geen bollen) te groot worden kan meh de knollen doorsnijden in twee of meer delen zodat er op elk deel één of meer groeipunten voorkomen. De wonden enkele dagen laten drogen; eventueel kan men een stuifpoeder dat schimmelvorming tegengaat er op stuiven. Daarna de knollen oppotten en als ze voldoende uitgelopen zijn naar buiten in de bakken. Dit kan dan in de laatste helft van mei in verband met nachtvorst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.