+ Meer informatie

Relatie met Nederland speelt rol in Surinaamse verkiezingen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Premier Lubbers verwacht dat het idee van de Nederlandse regering om een soort gemenebestrelatie aan te gaan met Suriname, in dat land een behoorlijke rol zal spelen in de komende verkiezingsstrijd.

De minister-president zei dat gisteren tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van het kabinetsberaad. Juist vanwege de aanstaande verkiezingen heeft het kabinet er geen behoefte aan het idee verder uit te werken. Het VVD-kamerlid Weisglas heeft hier herhaaldelijk om gevraagd.

In antwoord op deze vragen schrijft Lubbers in een brief, die gisteren naar de Kamer is gestuurd, dat de regering op dit moment pas op de plaats maakt en eerst de verkiezingen afwacht. Na.de verkiezingen zal dan moeten blijken of Suriname belangstelling heeft voor nauwere betrekkingen met Nederland.

Een voorwaarde van ons land om eventueel te komen tot een nauwere band met de vroegere kolonie, is dat de Surinaamse bevolking zich in ruime meerderheid daarvoor moet uitspreken in een of andere vorm van volksraadpleging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.