+ Meer informatie

Hoogovens schiet omhoogj

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak kon gisteren ondanks de politieks onrust in binnen- en buitenland in een voorzichtig vriendelijke stemming slui ten. In weerwil van de wao-perikelen in Den Haag en de ontmanteling van ds Sowjet-Unie was Beursplein 5 goed gemutst. Daarbij keek de handel bij ge brek aan echte inspiratie -de beurs van Londen was dicht- in de richting var Frankfort. Op de Duitse beurs behaalde de DAX-index een winst van 1.6.' procent, onder meer door het verdwijnen van het communistische systeem ir de Sowjet-Unie.

In Amsterdam kroop de CBS-stemmingsindex omhoog met slechts 0.1 pun tot 91.7. De hoogste stand was 91,9 punten. De koersindex steeg met ().( punten op 199.40. De omzetten waren bescheiden met ƒ 662 miljoen, waarvat slechts ƒ 354 miljoen aan aandelen. ABN AMRO was koploper met een oni zet van f ƒ 41 .3 miljoen. j

De winsten bleven bij de hoofdfondsen beperkt. Hoogovens was een van 4« uitzonderingen door buitenlandse vraag en de koers van de staalgigant schooi omhoog naar ƒ 60. een winst van ƒ 2.10. ..Er is vraag, maar vraag me nie' waarom Hoogovens nu zo populair is", aldus een handelaar over de koersorvt wikkeling van het staalconcern. Ook Heineken kon door speculatieve belang stelling bij weinig aanbod omhoog; op ƒ 153,50, een groei van ƒ 1,80. j De financiële waarden konden de opwaartse trend van enkele weken gele; den weer oppakken. De stijging van de halfjaarwinst van ABN Amro vorig< week vrijdag gaf de beleggers moed. ABN AMRO, dat gisteren met 6.00( contracten de topper op de optiebeurs was, steeg ƒ 0,60 op ƒ 40.30. ING wa; eveneens gevraagd met een groei van vijf dubbeltjes op ƒ 48.80. Collega Ap gon noteerde aan het eind van de handel ƒ 118,20, een plus van ƒ1,10. Amev uit Utrecht sprokkelde ƒ 0,40 bij elkaar op ƒ 49,80. DEPOSITO-TARIEVEN interbancair 23-08 26-W

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.