+ Meer informatie

Op pad

1 minuut leestijd

De laatste week van augustus en de eerste week van september wordt de jaarlijkse collecte van het KWF gehouden. Ongeveer lOO.OOO vrijwUlige medewerkers van het KWF gaan dan op pad. Een tweede, grote actie is in oktober gepland, ditmaal om ter gelegenheid van het jubileum een extra bedrag binnen te krijgen.

Dat er nog veel moet worden gedaan, kan blijken uit de küle cijfers van het Centraal bureau voor de statistiek. Ondanks alle vooruitgang op wetenschappelijk en mediisch-tedhnisch gebied, zeggen die cijfers dat tussen 1948 en 1973 In Nederland sprake is van een sterke toeneming van kanker. Bij mannen is het aantal sterfgevallen aan kanker in die periode verdubbeld, bij vrouwen Is de toeneming rond 60 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.