+ Meer informatie

Gewone man

1 minuut leestijd

Misic is ervan overtuigd dat de Joegoslavische volken op lokaal niveau allesbehalve een oorlog willen. „Ik zag op tv een Servische man die zijn zoon in Slovenië ophaalde. Hij zei: „Ik heb in dit leger gediend, voor dit land gevochten, maar ik ga niet op een Kroaat of Sloveen schieten". Er zijn er miljoenen die zo denken en handelen".

Hij krijgt bijval van Zupanec. „Hoeveel moeders reisden niet met de bus naar Slovenië om hun zoons op te halen?"

Misic vervolgt: „Het zijn de nationalistische leiders die het vuur aansteken. Daarom vind ik dat er andere nieuwsmedia van de grond moeten komen in het land. Alleen een onafhankelijke pers kan de burgers informeren over de ware feiten. Want de voorlichting van de nationalistische leiders met hun eigen waarheden is zuiver ideologisch geladen. De mensen worden volgepropt met nationalistische onzin".

„De massa moet in beweging worden gezet in een tegenovergestelde richting. Komt die op gang, dan schat ik de kans groot dat bij de volgende verkiezingen, over drie jaar, de nationalistische leiders niet worden herkozen". Een andere nieuwsgeving kan dit proces onschatbare diensten bewijzen, meent Misic.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.