+ Meer informatie

Agrarische j scholen Flevoland gaan samen verder

1 minuut leestijd

DRONTEN - De Christelijke Agrarische Hogeschool in Drenten, de Landbouwpraktijkschool in Emmeloord, het .Agrarisch Opleidingscentrum in Lelystad en de Agrarisclie Pedagogische Hogeschool in Dronten gaan nauw samenwerken. De vier onderwijsinstellingen hebben daartoe een samenwerkingsverband ondertekend.

Doel van de samenwerking is het behouden en verder uitbouwen van het agrarisch onderwijs in Flevoland. Dat onderwijs staat nu al hoog genoteerd. De polders vormen, vooral door de aanwezigheid van de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten, na Wageningen het belangrijkste agrarische opleidingscentrum van Nederland.

„Door deze vorm van samenwerking hopen we meer agrarische studenten naar Flevoland te kunnen halen. Ook willen we meer contractonderwijs aanbieden aan bedrijven en instellingen in Nederland, maar ook in het buitenland", zegt H. Verweij, directeur van de Christelijke Agrarische Hogeschool.

Volgens hem is de situatie in Flevoland „vrijwel ideaal. We hebben hier alles. Maar waarom zouden we elkaar gaan beconcurreren als we ook kunnen samenwerken? We kunnen nu gebruik maken van eikaars sterke punten. Het onderwijsaanbod wordt hierdoor zo compleet mogelijk. We kunnen nu bijna alles leveren, tot cursussen-op-maat voor het bedrijfsleven".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.