+ Meer informatie

HCS moet kosten sterk verlagen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De overlevingskansen van het al lange tijd in financiële zorgen verkerende automatiseringsfonds HCS liggen aan de kostenkant. Het kostenniveau moet structureel worden verlaagd.

Als dat gebeurt, kan HCS haar afzetmarkten behouden en kan het concern zich uit het financiële moeras worstelen. Dit stelde de kersverse voorzitter van de raad van commissarissen, ing. J. M. H. van Engelshoven, gisteren tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders, waar hij het voorzitterschap overnam van prof. dr. ing. C. A. Vissers, die wel als commissaris aanblijft.

De ontwikkelingen rond HCS hebben tot nu toe eigenlijk weinig schade toegebracht aan de omzet van het bedrijf. Alleen schuiven klanten beslissingen voor zich uit in afwachting van de verdere gang van zaken rond het concern. „Maar als de onrust rond HCS blijft bestaan, zal dit op den duur wel negatieve effecten hebben op de omzet", aldus drs. T. Sanders, nu belast met de reorganisatie van HCS-Benelux.

Al met al heerst er dus toch enig optimisme bij de top van het veelgeplaagde concern. „Het gaat nu structureel de goede kant op", aldus Sanders. „Het gaat nog niet zo slecht met HCS. We moeten weliswaar heel wat klippen in zee omzeilen, maar we zitten niet onder water en hebben niet nog maar een paar minuten te leven", liet Van Engelshoven zich ontvallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.