+ Meer informatie

Reddingsactie helicopters

1 minuut leestijd

Een Neptune van de Marinelucbtvaartdienst is begin van de vrijdagmiddag opgestegen om assistentie te verlenen bij het transporteren van twee ernstige zieken van een Amerikaans buizenlegvaartulg, 120 mijl ten noorden van Den Helder.

De afstand van dez» plaats tot het vasteland is te groot voor de Nederlandse helikopters Vandaar dat de marine de hulp heeft ingeroepen van twee Duitse helikopters van de basis te Jever (Noord-Duitsland). De Nederlandse Neptune zal bij de buizenlegger de reddingsactie coördineren. Aldus heeft de marinevoorlidh^tingsdienst meegedeeld.

Later werd medegedeeld dat de twee Duitse helikopters de twee zieken naar het Duitse vasteland hebben gebracht. Zij werden opgenomen in een hospitaal te Wilhelmshaven. De Neptune heeft de helikopters begeleid zolang deze boven zee waren, aldus de Marinevoorlichtingsdienst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.