+ Meer informatie

Bom ontploft in Z-Afrika

1 minuut leestijd

DURBAN — Buiten een wervingsbureau van de Zuidafrikaanse strijdkrachten in het centrum van Durban is woensdagochtend vroeg een bom tot ontploffing gebracht, hetgeen aanzienlijke schade maar geen slachtoffers, tengevolge heeft gehad, zo is bekendgemaakt door Zuidafrikaanse autoriteiten.

Functionarissen verklaarden dat de bom om ongeveer 06.00 uur 's ochtends buiten het wervingsbüreau op de benedenverdieping van de rust-bank explodeerde. Aangenomen werd dat de bom was geplaatst door zwarte nationalistische guerrillastrijders.

Het Zuidafrikaanse persbureau SAPA meldde dat binnen enkele minuten politie en brandweer ter plaatse aanwezig waren en het gebied afzetten met prikkeldraad. De explosie, die door de gehele stad werd gehoord, was deze week het laatste guerrilla-incident, dat naar wordt aangenomen verband houdt met de viering van het 20-jarig bestaan van de republiek Zuid-Afrika.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.