+ Meer informatie

Doel

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaring niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Een heerlijk en liefelijk doel, dat Christus heeft in Zijn voor mensen duistere bedelingen, is dat een christen mag worden gebracht tot meerdere naarstigheid. Dit is het einddoel van het kruis: „HEERE! in benauwdheid hebben zij U bezocht, zij hebben hun stil gebed uitgestort als Uw tuchtiging over hen was", Jesaja 26:16. En wij lezen: „Als hun bang zal zijn, zullen zij Mij vroeg zoeken", Hosea 5:15.

Gewoonlijk heeft een christen drie bijzondere eigenschappen in zijn gebed onder het kruis die hij niet dikwijls in voorspoed heeft. Ten eerste zal hij dan veel bidden uit een beginsel van noodzaak. Noodzaak is het beginsel dat een christen onder het kruis leidt tot het gebed.

Ten tweede zal een christen onder het kruis vuriger bidden dan hij tevoren deed.

Ten derde zal een christen onder het kruis meer aanhoudend bidden dan tevoren. In voorspoed vergeten wij soms te bidden. Doch wanneer God ons een kruis zendt, en ons smartelijk beproeft, dan roepen wij Hem aan en dan worden wij Zijns Naams gedachtig.

Andrew Gray (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.