+ Meer informatie

RECENSIES

1 minuut leestijd

Scot McKnight, Het credo van Jezus. Veertigdagenboek. Uitg. De Vuurbaak Barneveld 2011, 189 blz., € 14,90.

De auteur is hoogleraar theologie aan de North Park University in Chicago. Hij voert het pleit voor een gedurig gevoed worden door de woorden van de Schrift in het dagelijks volgen van de Heiland. Concreet: het is voor een christen niet genoeg om op zondag naar de kerk te gaan en daar dan vervolgens de hele week op te teren. Dagelijks geestelijk brood is nodig! Om daarbij hulp te bieden schreef hij 40 korte hoofdstukken en werkte daarin Bijbelse thema’s uit. De rode draad daarbij is wat hij het ‘credo’ van Jezus noemt: Gods liefhebben boven alles en de naaste als jezelf. En van daaruit lichten verschillende woorden uit OT en NT op. Inderdaad: dit brood zal zegen geven wanneer het dagelijks genuttigd wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.