+ Meer informatie

Veilingcentrum voor Jordanië **

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De ministerraad stemt in met de ondertekening van een overeenkomst met Jordanië over de samenwerking bij de oprichting van een veiling- en verpakkingscentrum voor groenten en fruit in de Jordaanvallei.

De Jordaanse autoriteiten hebben Nederland in het kader van hun streven haar ontwikkeling in de Jordaanvallei om technische hulp verzocht bij de oprichting van het centrum. Het huidige systeem van behandelen, verpakken en veilen van de produkten heeft een nadelig effect op de kwaliteit en op de prijs, die de producent ontvangt. Verbetering van de situatie is met name van belang omdat als gevolg van andere maatregelen in de nabije toekomst naar verwachting 650.000 ton verse groente en fruit per jaar als opbrengst verwacht kan worden. Een belangrijk deel daarvan zal voor export zijn bestemd.

De samenwerking wordt in beginsel voor twee jaar aangegaan en de kosten zullen maximaal ƒ5,5 miljoen gulden bedragen. Van dit bedrag zullen het uitzenden van deskundigen en het verschaffen van uitrustingsstukken en andere materialen, alsmede transport- en verzekeringskosten en lokale bouwkosten worden betaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.