+ Meer informatie

Nawijn berispt Groningen over asielzoekersbeleid

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) zal de gemeente Groningen nog deze week per brief op de vingers tikken over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Dat heeft hij gisteren in de Tweede Kamer gezegd na vragen van de VVD. Burgemeester en Wethouders van Groningen lieten Nawijn vorige week weten niet mee te willen werken aan de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers die al voor de invoering van de Koppelingswet op 1 juli 1998 bij de gemeente ingeschreven waren. Volgens B en W gaat het vaak om mensen die al jaren in de stad zijn, die kinderen hebben die daar zijn geboren en inmiddels ook in Groningen op school zitten. Het is volgens het college niet verstandig om mensen uit hun huis te zetten die inmiddels een jarenlange band met hun dorp of stad hebben.

Het college heeft besloten de huisuitzetting van mensen die voor de invoeringsdatum van de Koppelingswet al inwoner waren van de stad, op te schorten tot het standpunt van het nieuwe kabinet bekend is. Maar volgens Nawijn heeft het stadsbestuur niet het recht daarop te wachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.