+ Meer informatie

Zware explosie bij christen-democraten

1 minuut leestijd

PADUA — Een krachtige bom is vrijdagmorgen vroeg ontploft bij het hoofdkwartier van de Italiaanse Christen-Democratische partij in Padua. De explosie richtte aanzienlijke schade aan, maar er vielen geen gewonden.

Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar de politie is er zeker van dat het het werk was van terroristen.

In Milaan heeft een rechtbank in hoger geroep de vonnissen bevestigd van een lagere rechtbank tegen een aantal van de belangrijkste terroristen-leiders, onder wie de oprichter van de Rode Brigades Renato Corcio.

Corcio kreeg opnieuw vijf jaar gevangenisstraf voor zijn ontsnapping uit de gevangenis in februari 1975. Bovendien moet hij nog 15 jaar uitzitten voor terroristische activiteiten. Drie andere terroristen, Zuffada, Semeria en Viel, kregen straffen opgelegd variërend van vier maanden tot vier jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.