+ Meer informatie

Partijen nemei milieu serieus

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Stichting n tuur en milieu en de 'Vereniging n lieudefensie zijn tevreden over i verkiezingsprogramma's van i politieke partijen: het milieu wor uitermate serieus genomen en ( van maatregelen worden bepli op het gebied van milieuhygiën energiebesparing en natuurt scherming.

Dit blijkt uit een onderzoek dat bei organisaties naar het milieubeleid v de partijen in hun programma's hebb verricht.

Er zijn echter grote verschillen, constateren zij. De PPR maakt de mei te ernst met de milieubescherming, de voet gevolgd door PSP en D'66. O de PvdA, DS'70 en EVP zijn redelijk n lieuvriendelijk. De WD en SGP zi minder vriendelijk voor het milieu, t( wijl het milieubesef bij de CPN en Gl matig ontwikkeld is. Het CDA har tussen de uitersten in. Enerzijds bepl de partij vele milieubeschermen maatregelen, anderzijds staat het vo vele zaken die met milieubesehermi: in strijd zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.