+ Meer informatie

Veel kiezers vóór CDA

1 minuut leestijd

.

DEN HAAG — Een meerderheid van de Nederlandse kiezers is voorstander van het Christen-democratisch appel (CDA). Een enquête van het Nipo (Nederlands instituut voor de publieke opinie) heeft uitgewezen dat 61 procent van de ondervraagden voor het CDA is

De enquête was een herhaling van een onderzoek over hetzelfde onderwerp in de eerste week van april, toen eveneens 61 procent van de ondervraagden ,,Ja" zei op de vraag ,,Bent u voor of tegen de vorming van het CDA?"

De pogingen om tot het CDA te komen waren bij 87 procent van de ondervraagden bekend (een punt hoger dan begin april). De voorstanders van het CDA onder mensen die op een van de drie confessionele partijen stemmen, bevinden zich in ongeveeer gelijke mate bij KVP, ARP, en CHU. De percentages zijn: voorstanders bij ARP 82 (eerste week april: 82), KVP 78 (81) en CHU 78 (88).

De tegenstanders zijn het meest talrijk bij de mensen die ARP of CHU stemmen. Bij de KVP is slechts 5 pet. van de ondervraagden tegen de vorming van het CDA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.