+ Meer informatie

Arrestatie

1 minuut leestijd

PRAAG — Tsjechoslowaakse autoriteiten hebben vrijdag, na 18 dagen, de arrestatie gemeld van twee Franse burgers, die zouden hebben geprobeerd om in een auto een grote hoeveelheid subsersief materiaal, drukwerken, technische middelen en buitenlandse valuta, het land in te smokkelen. In een officiële verklaring werd tevens bekendgemaakt dat in verband met de arrestatie Van het tweetal, de advocaat Gilles Thonon en de studente in de rechten Frangoise Anis, „enkele" Tsjechoslowaakse burgers waren gearresteerd en beschuldigd van staatsondermijnende activiteiten. In emigrantiekringen in Wenen en Londen werd eerder deze maand gemeld dat tenminste 22 — en mogelijk 30 — Tsjechoslowaakse dissidenten waren aangehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.