+ Meer informatie

Compost maken

1 minuut leestijd

Men zegt, dat je compost nooit onder mag spitten. Is dat zo? Antwoord — Goed verteerde, dus aardachtige compost behoeft inderdaad niet ondergespit te worden, maar het mag tsest U slro'oit hem over de grond, bijv. 2-3 kg per m2 en u werkt hem luchtig in met een hak, een handcultivator of een hark. Maar compost die niet goed verteerd is moet u in het najaar onderspitten, net zoals u dat doet bij stalmest of groenbemesters. Op grasland en gazons gebruikt u alleen terdege verteerde compost en die harkt u flink door als hij opgedroogd is zodat het spul als het ware tussen de grasstengels wegzakt. Overigens geldt bij compost; zoveel hoofden zoveel zinnen. De een dweept er mee, de ander heeft liever kunstmest of stalmest. Maar wie het afval van tuin en huishouding goed wil gebruiken legt een composthoop aan en zet die een paar maal om. Compost bevat plantevoedsel en humus en bevordert het leven van wormen en nuttige bacteriën e.a. micro-organismen in de grond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.