+ Meer informatie

Waddinxveen start bouw wijkcentrum

1 minuut leestijd

WADDINXVEEN - Gemeentesecretaris J. Meuleman van Waddinxveen heeft de eerste paal geslagen voor de multi-functionele accommodatie in de wijk Zuidpias. De accommodatie wordt gebouwd aan de Zuidplaslaan en gebruikt door sportverenigingen, het onderwijs en sociaal-culturele verenigingen.

De centrale entree geeft toegang tot een hal van waaruit de beheerdersruimte, de kantine en de overige ruimten bereikbaar zijn. Een tweede entree geeft toegang tot de twee werkruimten, het kantoor en de pantry voor het sociaal-culturele werk. De ruimte voor volwassenen en de kantine zijn verbonden door een panelenwand die eventueel geopend kan worden bij activiteiten met veel publiek.

In opdracht van het college van B en W heeft architectenbureau "Stuurman partners bv" in Waddinxveen deze accommodatie ontworpen. Dit bureau voert tijdens de bouw tevens de directie. Rehorst Bouw bv uit Waddinxveen draagt zorg voor uitvoering van de bouw samen met de firma Voorn en Koning bv uit Bodegraven. De totale kosten van de accommodatie bedragen bijna 3,5 miljoengulden.

De accommodatie mist nog een naam. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven. ledere Waddinxvener kan deelnemen. De meest treffende naam wordt uitgekozen. De winnaar ontvangt bij de opening van het gebouw een beloning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.