+ Meer informatie

Ria failliet

1 minuut leestijd

DRACHTEN - De regenkledingindustrie Amsterdam (Ria) is failliet. De directie van het bedrijf heeft hiervan mededeling gedaan aan hét personeel van de vestigingen in Drachten en Zwaagwesteinde. Het faillissement houdt in dat de overgebleven 55 werknemers van het al geruime tijd in moeilijkheden verkerende bedrijf nu ook ontslagen zullen worden.

Volgens de directie is voor het personeel een afvloeiingsregeling getroffen. Als oorzaak van het faillissement heeft zij hoog opgelopen belastingschuld opgegeven. De bezettingen van de bedrijven in Drachten en Westeinde zouden het faillissement hebben bespoedigd.

Belangstellenden voor fusie of overname van het bedrijf trokken zich terug terwijl het ministerie van economische zaken niet bereid was meer geld in Ria te stoppen omdat de laatste maanden de verliezen steeds meer opliepen, aldus de mededelingen van directiezijde.

Concurrentieslag
' De regenkledingindustrie Amsterdam (Ria) werd in de zestiger jaren gesticht met in totaal 450 personeelsleden. In 1973 ontsloeg het bedrijf zeventig werknemers onder druk van de concurrentieslag met het buitenland. Eind 1975 adviseerde het bureau Berenschot om de produktie in Nederland helemaal te staken. Op 12 januari besloot het overgebleven personeel tot bezetting van de beide vestigingen in de hoop dat dit zou leiden tot het behoud van de resterende 55 arbeidsplaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.