+ Meer informatie

Elf doden bij vijf ongevallen

2 minuten leestijd

APELDOORN - Bij vijf verkeersongevallen in Rotterdam, Ursem, Ede, Dalfsen en Putten zijn de afgelopen dagen elf mensen om het leven gekomen en raakten tien anderen gewond.

Het zwaarste ongeval deed zich voor in de gemeente Ede, waar in de nacht van zaterdag op zondag twee auto's met elkaar in botsing kwamen op de provinciale weg S-1. Bij dit ongeval kwamen vier personen om het leven.

De slachtoffers zijn J. v. d. Heykant, haar echtgenoot H. M. M. Snijders en hun tweejarig dochtertje, allen uit Soest. Een vijf maanden oude baby werd overgebracht naar een ziekenhuis in Bennekom. Van de andere wagen overleed de bestuurder, de 25-jarige G. van Ginkel uit Kootwijkerbroek. De overige drie inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Bennekom.

Bij het ongeval zaterdag in Ursem waren vijf mensen uit Polen betrokken. Drie van hen kwamen om het leven, twee anderen raakten gewond. Hun wagen botste in de buurt van Ursem tegen een vrachtwagencombinatie die dwars over de weg stond. De omgekomen slachtoffers zijn twee mannen van 21 en 47 jaar en een vrouw van 22 jaar. De twee gewonden zijn een man en een vrouw van 22 jaar. Zij verkeren buiten levensgevaar.

Een auto-ongeluk in Rotterdam kostte zaterdagavond het leven aan een 24-jarige man uit deze stad. De drie andere inzittenden moesten zwaar gewond worden opgenomen in het ziekenhuis.

Door een verkeersongeval gisteren op de Welsummerweg in Dalfsen kwam de 70-jarige W. Oene-Wildvank uit Dalfsen om het leven. Het ongeval ontstond toen de 28-jarige automobilist G. N. uit Oud Leusen een verkeerde inhaalmanoeuvre uitvoerde en frontaal op de tegemoetkomende auto van het slachtoffer botste. Haar 70-jarige echtgenoot, die de auto bestuurde, en de 28-jarige man uit Oud Leusen zijn ernstig gewond opgenomen in een ziekenhuis in Zwolle.

In Putten kwamen vrijdag een vader (69) en zoon (31) uit Harderwijk om het leven toen de auto waarin zij zaten bij plotseling afslaan in de flank werd geraakt door een tegemoetkomende vrachtwagen.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.