+ Meer informatie

Lpg vijf cent duurder

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Lpg wordt vanaf morgen vyf cent per liter duurder. Dit heeft de Novok, de ondernemersorganisatie van bekendgemaakt. de pomphouders, gisteren

De prijsverhoging is een gevolg van de invoering van een accijns van vijf cent op lpg. Vanaf moigen worden verder enkele fiscale maatregelen van kracht, waardoor het al bij minder kilometers per jaar loont om op lpg te rijden, aldus de Novok.

Zo komt er een verlaging van de Ipg-toeslag op de motorrijtuigenbelasting voor personenauto's. Een populaire middenklasse auto heeft daarmee een jaarlijks voordeel van bijna honderd gulden. Bestel- en vrachtauto's krijgen met ingang van morgen een verlaging van 50 procent van de Ipgtoeslag op de motorrijtuigenbelasting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.