+ Meer informatie

Vuil milieu

2 minuten leestijd

nius ervoor dat hij bij Jericho over een hele gaard met deze kostbare boomsoort beschikte. Balsem was tweemaal zo duur als zilver en Antonius zorgde er zo voor dat zijn geliefde met haar delicate reukorgaan steeds een ruime hoeveelheid van haar favoriete parfum ter beschikking had zonder dat hij tot de bedelstaf werd veroordeeld.

Milieuvervuiling heeft op het ogenblik nog geen invloed op de keuze van een vakantiebestemming. Als de problemen zich in de toekomst echter vergroten, zal dat wel gevolgen hebben. Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers signaleert tijdens een vakantie in het buitenland milieuvervuiling. Ze storen zich het meest aan zwerfvuil, afstervende bossen en vuil zwemwater. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Van de bekende vakantiebestemmingen in ons land is Zuid-Limburg het schoonst, zo blijkt uit het onderzoek. Op de Veluwe worden de meeste milieuproblemen aangetroffen, voornamelijk zwerfvuil en afstervende bomen.

Noorwegen

De interesse in Noorwegen neemt toe. In de periode januari-augustus 1989 kreeg het Noors Nationaal Verkeersbureau 30 procent meer vragen te verwerken dan in dezelfde periode een jaar eerder. Directeur Elisabeth Heyerdahl-Jensen ziet de toekomst optimistisch tegemoet. „Op 21 mei zal er op de route Amsterdam-Stavanger-Bergen een nieuwe bootverbinding in gebruik worden genomen. Deze verbinding zal een extra stimulans betekenen om eens naar het noorden te reizen". Wie plannen in die richting heeft, kan de nieuwe zomerbrocnure Noorwegen 1990 bij het verkeersbureau gratis aanvragen. Adres: Saxen Weimarlaan 58, Postbus 50669, 1007 DD Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.