+ Meer informatie

Disco Oud-Alblas nog niet zeker van gemeentesubsidie

1 minuut leestijd

OUD-ALBLAS - De discoclub Trefclub '73 is nog niet zeker van een subsidie voor de aanschaf van nieuwe geluidsapparatuur. Tijdens de commissievergadering van gisteravond was er geen meerderheid voor het voorstel van BenW.

De jeugdsociëteit Trefclub '73 organiseert op zaterdagavond in het dorpshuis disco-avonden. Volgens de voorzitter van de verenigingsraad in Oud-Alblas, Hardam worden op deze manier wekelijks zo'n tweehonderd jongeren van de straat gehouden. Onlangs schafte de club voor 20.000 gulden nieuwe geluidsapparatuur aan. Deze kosten kan de club niet zelf betalen en daarom is aan de gemeente om subsidie gevraagd.

Wethouder W. van den Heerik lichtte het collegevoorstel toe. Binnen het college is er geen overeenstemming. Voorgesteld wordt de club een renteloze lening van 10.000 gulden te verstrekken „gezien het vele goede werk dat Trefclub '73 al jaren in Oud-Alblas verricht".

P. J. G. van der Giessen (RPF) was allerminst overtuigd van deze kwaliteiten. Hij herinnerde aan de geluidsoverlast die de disco veroorzaakt. Ook C. Boer (SGP) toonde zich weinig enthousiast.

E. van Eijl (CDA) wilde geen inhoudelijk oordeel geven over de club. Zijn fractie kan akkoord gaan met een renteloze lening. Dit gaat echter de fracties van VVD en PvdA niet ver genoeg. Zij willen geen renteloze lening, maar een eenmalige subsidie van minstens 5000 gulden en een aanvullende lening. In de volgende raadsvergadering zal de subsidieaanvraag behandeld worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.