+ Meer informatie

Vriezenveen heeft ook Reformatorische school

2 minuten leestijd

Deze week is in Vriezenveen een Reformatorisclie school van start gegaan. De nieuwe Johannes Bogermanschool heeft twee leerkrachten en telt 53 leerlingen, 29 in een combinatie van de laagste drie klassen en 24 in de hoogste drie klassen. Bij gebrek aan definitieve huisvesting geeft men onderwijs in het dorpshuis „De Hulle". Te zijner tijd hoopt men te verhuizen naar een semi-permanente school. Het streven is om hierna definitieve huisvesting te vinden.
De heer Van Berkum, het nieuwe schoolhoofd, hoopt dat de school in de nabije toekomst zal uitgroeien tot een 3-klassige basisschool. Wat het onderkomen betreft, de situatie lijkt voor de school erg gunstig. Er zijn drie lokalen, zodat men voorlopig niet met ruimtegebrek zit te kampen. Wanneer men straks verhuist naar de semi-permanente school kan het re servelokaal als handenarbeidlokaal worden ingericht.

De leerlingen komen uit de rechterflank van de Gereformeerde Gezindte. Het hoofd der school noemt de samenwerking met het gemeentebestuur bijzonder goed. Bovendien is hij erg tevreden over de vlotte medewerking van inspecteur Zeldenrust uit Almelo.

UNIEK
Vriezenveen neemt met de nieuwe school wel een unieke plaats in in de omgeving. Vroomshoop, Westerhaar (gem. Vriezenveen), Almelo, Wierden, Enter en Nijverdal missen een Reformatorische school. De dichtstbijzijnde staat in Rijssen. Op onze vraag of de school in Vriezenveen in de toekomst zal uitgroeien tot een streekschool, antwoordde de heer Van Berkum: „Het is niet onmogelijk. Ik zal het van harte toejuichen, maar de mensen moeten in die plaatsen zelf bet initiatief nemen". Met Inspanning van alle krachten heeft men het ideaal bereikt en men werkt nu vol goede moed verder aan de uitbouw van de school. Men hoopt dat de Johannes Bogermanschool een warme plaats zal krijgen in de Vriezenveense gemeenschap en dat menige leerling zal ervaren: „de Vreze des Heeren is het beginsel der wijsheid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.