+ Meer informatie

Peiling: PvdA zakt naar 22 zetels

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De wao-malaise blijft de PvdA in de opinlecijfers onverminderd parten spelen.

De sociaal-democraten stranden in de jongste wekelijkse vertrouwelijke enquête van bureau Interview met 15.5 procent op circa 23 zetels. Dat is een klap van 26 ten opzichte van de huidige sterkte van 49 zetels en tevens een dieptepunt in de Interviewmetingen sinds mei dit jaar. Ooic het CDA krijgt in de op 19 augustus afgesloten meting klappen te verduren: met rond de 51 zetels (33,0 procent) een verlies van 3. D66 handhaaft de riante winst van de afgelopen maanden. Met 34 zetels zouden de democraten een opmars beleven van 22 zetels, tegenover de huidige 12. De 22,2 procent voor D66 is voor hen sinds mei dit jaar de hoogste score.

Ook de VVD lijkt de lift omhoog definitief te hebben hervonden. Met 16.6 van de kiezersgunst zijn de liberalen goed voor om en nabij de 25 zetels. Dat duidt op een winst van 3 tegenover de huidige 22. Groen Links stevent met 6,0 procent af op een winst van 3 en komt daarmee uit op 9 zetels. Voor de kleine christelijke partijen geeft de enquête geen noemenswaardige veranderingen: SGP schommelt rond de 3, het GPV rond de 2 en de RPF zal haar huidige ene zetel behouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.