+ Meer informatie

Vervuiling van bodems wordt meer aangepakt

1 minuut leestijd

DEN HAAG -^ Het kabinet wil ,,op korte termijn" de ernstige gevallen van bodemverontreiniging, zoals die de laatste tijd aan het licht zijn getreden, gaan aanpakken.

De ministerraad ging gisteren akkoord met toezending naar de raad van state van het ontwerp van wet bodemsanering.

Het wetsontwerp geeft een Juridisch, bestuurlijk en financieel kader op grond waarvan de ernstige gevallen van bodemverontreiniging gesaneerd kunnen worden.

Op grond van de wet, die als een tijdelijke kan worden beschouwd (omdat een groter wettelijk kkder op komst is zullen per provincie door Gedeputeerde Staten jaarlijks saneringsprogramma's worcien opgesteld. De minister van volksgezondheid en milieuhygiëne zal vervolgens aan GS meedelen voor welke in die programma's aangewezen gevallen de kosten van onderzoek of sanering worden vergoed.

Minister Wiegel kon tijdens de wekelijkse persconferentie niets over de kosten van het wetsontwerp vertellen. Er komt een algemeen financieel artikel in dat „nadere voorzieningen mogelijk maakt". Als de provinciale plannen zijn ingediend kan men op het diepartement zien waar de grootste knelpunten zitten. Uiteraard altijd binnen het financiële kader van dat ogenblik.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.