+ Meer informatie

Coevorden wordt boer

1 minuut leestijd

COEVORDEN — Met negen tegen zes stemmen heeft de gemeenteraad van Coevorden woensdag in een extra raadsvergadering het voorstel van B en W aangenomen om zelf op veertig hectare landbouwgrond produkten te gaan verbouwen.

Voorstemmers waren de PvdAen WD-fractie, die van het CDA stemde tegen.

De nu braak liggende grond, oorspronkelijk voor woningbouw bedoeld maar door het teruglopen daarvan leeggebleven, zal voornemelijk aardappelen en maïs moeten gaan opleveren.

Ooorspronkelijk behelsde het voorstel om alle zeventig hectare grond die braak ligt door de gemeente te laten bewerken, maar na kritiek door de landbouworganisaties in Drenthe werd besloten dertig hectare aan boeren te verpachten en wel voor de duur van één jaar.

De gemeente heeft inmiddels een afnemer gevonden voor de te telen aardappelen. Deze zullen ter verwerking worden afgevoerd naar de Avebe-fabriek in Veenoord. Hiervoor zal Coevorden aandelen van de fabriek kopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.