+ Meer informatie

HULPVERLENING BIJ HUWELIJKSMOEILIJKHEDEN

3 minuten leestijd

Wanneer twee mensen in hun huwelijk het een periode moeilijk met elkaar hebben, is dat eigenlijk heel gewoon. Veel mensen leren door kleine botsingen elkaar kennen en rekening met elkaar houden. Maar soms lukt het niet om samen uit de problemen te komen en barst een conflict los dat het huwelijk bedreigt. Of groeit er een sluipend onbehagen dat aan man en vrouw knaagt.

Dan kan het heel goed zijn om deskundige hulp in te roepen, om met een derde persoon erbij hierover in gesprek te komen en naar oplossingen te zoeken.

De stap kan erg groot lijken. Sommige mensen vinden het moeilijk om uit te leggen wat het probleem nu is. Anderen schrikken ervoor terug om hulp te zoeken, uit angst dat ze daardoor nog verder uit elkaar drijven. Weer anderen hebben geen hoop meer dat het nog goed komt; ze denken al aan scheiden of wonen al niet meer bij elkaar. Maar als de stap om hulp vragen toch genomen wordt, blijkt een echtpaar vaak toch mogelijkheden te hebben om anders met elkaar te leren omgaan.

In ieder geval is het goed om te weten dat voorlopig onder het dak van de Christelijke Gereformeerde Vereniging voor Jeugdwelzijn medewerkers aanwezig zijn voor hulpverlening bij huwelijksmoeilijkheden, te weten mevrouw C. Krämer-Terlouw en de heer J. Janssen. Deze hulpverlening zal ondergebracht worden in een speciale stichting. De naam van deze stichting zal zijn: „Het Anker”. Voor deze naam hebben wij gekozen, omdat het anker in de Bijbel het symbool is van de hoop. Deze hoop mogen wij hebben, ook al lijken situaties vaak hopeloos en uitzichtloos. In dit vertrouwen willen de medewerkers van Het Anker hun werk opnemen en uitvoeren.

Aan cliënten zal in eerste instantie gevraagd worden of zij naar het bureau in Utrecht willen komen. Dit werkt voor onze medewerkers tijd- en kostenbesparend. Voor de noordelijke en zuidelijke provincies is een regeling gekozen om de cliënten in afstand tegemoet te komen.

Voor hulpvragen uit de noordelijke provincies kan mevrouw Krämer cliënten ontvangen in Zwolle. Voor Groningen en omstreken is in beperkte mate gelegenheid om in

Groningen hulp te verlenen. Men kan hiervoor contact opnemen met mevrouw Th. van der Leest. De heer Janssen zal bij hulpvragen uit de zuidelijke provincies cliënten kunnen ontvangen op een spreekuurplaats in Dordrecht.

Cliënten dienen eerst met onze medewerkers telefonisch een afspraak te maken, bij voorkeur tussen 9 en 12 uur v.m.

Kantooradres van de Stichting „Het Anker” (i.o.), uitgaande van de Christelijke Gereformeerde Vereniging voor Jeugdwelzijn te Utrecht: Jeanne d’Arcdreef 13, 3561 SB Utrecht, telefoon 030 - 623653.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.