+ Meer informatie

Toenadering van Wereldraad en Luth. Wereldbond

1 minuut leestijd

GENÈVE — De Lutherse Wereldbond en de Wereldraad van Kerken willen nader tot elkaar komen. Dat zeggen de Wereldbond en de Wereldraad naar aanleiding van een consultatie in Bossey (bij Genève).

Hoewel de twee organisaties in Geneve in hetzelfde gebouw zetelen was dit de eerste keer in 30 jaar dat ze een dergelijk overleg hebben gehad. In hun verklaring staat dat de Wereldbond en de Wereldraad grote verschillen vertonen, maar dat de oecumenische activiteiten van beide elkaar zouden kunnen aanvullen. De organisaties zouden meer en diepgaander overleg willen voeren.

Ze zijn van plan samen te gaan werken aan studieprogramma's over de rol van de vrouw in de kerk en de maatschappij, aan educatieve programma's en aan studies over verschillende religies en politieke onderwerpen als oorlog en vrede en macht en geweld.

De volgende consultatie van de Wereldraad van Kerken en de Lutherse Wereldbond wordt gehouden in 1985.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.