+ Meer informatie

Arbeidspool SHB moet zich richten op overslag

Werk R'damse haven steeds specialisüscher

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De arbeidspool in de Rotterdamse haven, de Stichting Samenwerltende Havenbedrijven (SHB), heeft toekomst als hij zich concentreert op de overslagsector. De SHB moet de dienstverlening verder moderniseren. De SHB zou daarom zeven dagen per week en 24 uur per etmaal aan de vraag van deelnemende bedrijven moeten voldoen. Het invoeren van een 5-ploegendienst in de stukgoedsector (volcontinu) en deeltijdvk-erk zou daaraan kunnen bijdragen.

Dat zijn enkele conclusies uit het rapport "Toekomst SHB", dat het Gemeentelijk Havenbedrijf in opdracht van de Vervoersbonden van FNV en CNV en de werkgeversvereniging SVZ heeft gemaakt. Het rapport is gisteren gepresenteerd. De bonden gaan het verder bespreken met hun leden bij de SHB en ook de havenwerkgevers buigen zich erover.

De SHB telt nu 1570 werknemers. De havenbedrijven doen een beroep op hen in piektijden. SHB'ers springen bovendien in bij algemene krapte. Dat doen ze ook zo nu en dan bij expeditie- en overslagbedrijven.

Volcontinu

Na jaren van overschot bij de SHB, moest de arbeidspool de afgelopen twee jaar regelmatig „nee" verkopen op de vraag naar personeel. Het Havenbedrijf meent dan ook dat er ruimte is voor 175 mensen erbij. Die moeten, aansluitend op de eerder gepresenteerde banenplannen van de bonden, worden gezocht onder langdurig werklozen.

De FNV en het CNV gaan de plannen positief aan hun leden presenteren. Bestuurder J. Verroen van de Vervoersbond FNV verwacht wel een stevige discussie over bij voorbeeld de volcontinudiensten maar ook over het laten schieten van inzet van SHB'ers bij distributie- en expeditiebedrijven.

Zijn collega C. van der Knaap van het CNV is het ermee eens dat de SHB zich meer moet richten op de behoeften van' de klanten. Die blijken niet altijd tevreden met de huidige inbreng van de SHB'ers. Dat blijkt dan uit het inhuren van personeel van uitzendbureaus en uit overmatig veel overwerk van eigen personeel van havenbedrijven.

Specialisatie

De concentratie op de overslagsector, inclusief het sjorren (vastzeflen aan boord van de schepen) en het controleren van de lading, is volgens samensteller J. M. Dekkers van het rapport noodzakelijk omdat de specialisatie in de overslag steeds verder gaat. Voor bijna elke terminal worden weer andere eisen aan het vakmanschap van de werknemers gesteld. Dekkers, bij het Gemeentelijk Havenbedrijf belast met sociaal onderzoek en ontwikkeling, concludeert dat het nu al moeilijk is bij al die gespecialiseerde overslagbedrijven steeds gekwalificeerd personeel te leveren. Het rapport pleit er daarom voor om bij een bepaald bedrijf een vast aantal SHB'ers in te zetten.

De SVZ reageerde bij monde van directeur O. Heemskerk wat terughoudend op het rapport. De vereniging van havenbedrijven dient dan ook niet alleen rekening te houden met haar lid SHB maar ook met „derden" in de vorm van op de haven toegesneden uitzendbure'aus. Die zijn voor hun markt eerder gebaat bij een minder functionerende SHB.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.