+ Meer informatie

Superbenzine cent goedkoper

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De maximumprijs van een liter superbenzine gaat met ingang van vandaag een cent omlaag. Een liter super gaat dan maximaal ƒ 1,086 kosten. De prijs van gewone benzine blijft ongewijzigd. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken donderdagmiddag meegedeeld. Volgens het ministerie is de verlaging het gevolg van de ontwikkelingen van de internationale marktnoterin^.

Ook enkele andere aardolieprodukten zullen in prijs omlaag kunnen gaan.

De prijs van stookolie met een zwavelgehalte van 2,5 procent zal met ƒ 20,05 per ton omlaag gaan, terwijl stookolie met een zwavelgehalte van een procent ƒ 16,75 per ton in prijs zal dalen. Daar voor deze produkten soms kortingen worden toegepast, behoeft de daling van de maximumprijs niet zonder meer voor iedere afnemer een overeenkomstige prijsverlaging in te houden, aldus het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.