+ Meer informatie

Dollar herstelt zich

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het her$tel dat zich gisteren voor de Amerikaanse dollar aftekende, heeft zich vandaag aan het begin van de handel op de Westeuropese wisselmarkten voortgezet. Vanmorgen om 10.00 uur stond de dollar in Amsterdam op ƒ 1,6830 tegenover een slotkoers van ƒ 1,6815 die werd bereikt na een stijging van ruim een cent.

De hogere koers was een gevolg van de bekendmaking dat de VS meer troepen naar het Golfgebied sturen en van de grotere oorlogsdreiging die daarvan uitgaat. Verder bestaat de mogelijkheid dat de zeven grootste industrielanden (G-7) zich gaan bemoeien met de koersvorming van de dollar, hoewel vice-president Schlesinger van de Bundesbank vanmorgen verklaarde dat het huidige koerspeil van de dollar geen correctie behoeft. De valutahandel wacht op de producentenprijzen in de VS over oktober, die later op de dag worden bekendgemaakt.

Het pond sterling liet weinig beweging zien. Om 10.00 uur werd ƒ 3,3015 genoteerd na een slotkoers van ƒ 3,3010 gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.