+ Meer informatie

Groot-Brittannië heeft geen last van duurdere olie

1 minuut leestijd

LONDEN - Groot-Brittannië heeft geen last van de prijsstijgingen voor ruwe olie. De hogere inflatie die daaruit voortvloeit wordt gecompenseerd door een hogere koers van het pond sterling. Dat schrijft de Britse centra^ Ie bank in het gisteren gepubliceerde kwartaalbericht.

Het pond stijgt in koers, omdat de'» munteenheid het imago van een olievaluta heeft. Groot-Brittannië is een netto-exporteur van olie. De recente; stijging van het pond is volgens de | bank het gevolg van haar straicke monetaire beleid. Een strak beleid blijft' noodzakelijk als antwoord op de in-.. ternationale inflatoire druk die ont-j, staat door de hogere olieprijzen.

De inflatie zal misschien tegen het einde van dit jaar afnemen, maar zeker volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.