+ Meer informatie

Israël akkoord bij acceptabele lijst Palestijnen

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AFP/RTR) Israël is bereid deel te nemen aan vredesonderhandelingen over het Midden-Oosten als de VS een lijst presenteren met Palestijnse afgevaardigden die voor Israël acceptabel is.

Dat heeft de Israëlische minister van buitenlandse zaken, David Levy, vandaag gezegd in een interview met de Jerusalem Post. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, James Baker, wordt volgende week in Jeruzalem verwacht.

„Israël verwacht dat Baker een volledige lijst zal geven van Palestijnse afgevaardigden die onze instemming heeft", voordat de joodse staat zijn fiat geeft aan de vredesconferentie, vertelde Levy. De minister zei ervan uit te gaan dat Baker volgende week voor de zesde keer naar het Midden-Oosten komt, na afloop van de Sowjet-Amerikaanse top in Moskou.

Een woordvoerder van premier Sjamir heeft gisteren de Syrische bewering verworpen dat de VS beloofd zouden hebben dat Israël land voor vrede zou willen ruilen. Woordvoeder Achimeir reageerde met deze verklaring op uitlatingen van de Syrische minister van buitenlandse zaken, Farouk Sharaa, die eerder op de dag in Damascus zei dat de Amerikaanse president, George Bush, had beloofd dat Israël alle gebieden zou opgeven die tijdens de zesdaagse oorlog van 1967 zijn veroverd — iets waar Israël zeer op tegen is.

Israël voert de vestiging van joodse kolonisten in de bezette gebieden op. Dit meldde gisteren de Israëlische vredesbeweging "Vrede Nu".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.