+ Meer informatie

Wagner toch niet uitgevoerd

1 minuut leestijd

TEL AVIV (AFP) - Het Israëlisch Philharmonisch orkest zal op 27 december geen uitvoering geven van werken van Richard Wagner. Dat heeft de leiding van het orkest gisteravond bekendgemaakt. Het zou voor het eerst zijn dat in Israël muziek van Wagner, die de favoriete componist van Adolf Hitler was, ten gehore zou worden gebracht.

Een besluit van musici van het orkest om het 53 jaar oude verbod op het uitvoeren van werken van Wagner op te heffen, was aanleiding voor een ware polemiek tussen voor- en tegenstanders.

De leiding van het orkest kondigde aan dat het onder de 34.000 abonnementhouders een stemming zal houden over het spelen van Wagner, Zij zei dat het orkest Wagner zou mogen spelen indien een zeer grote meerderheid van de abonnementhouders vóór stemt. De kans daarop achtte de orkestleiding echter zeer klein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.