+ Meer informatie

Veiligheidsspeld

2 minuten leestijd

De proef op de som nemen wat betreft de veiligheidsspeld heb ik beroepshalve een hele tijd gedaan. Dan had ik toch een ander resitltaat.

Antwoord—Wij danken u voor uw reactie. U geeft namelijk de volgende tip. „Als je een nieuwe of stroeve veiligheidsspeld hebt en je haalt die door je haar of je steekt hem in een stukje zeep, dan wordt de speld vettig en steekt uitstekend. Ik ben jaren kraamverzorgster geweest en had dus veel te maken met nieuwe spelden. In een dikke nachtluier van Teddy is het goed uit te proberen, je moet het natuurlijk niet proberen in een dunne zakdoek, want dan zijn het inderdaad fabeltjes". koop voor voor 145.000,' welk pand 16.000,- op de balans staat, moet ik dan over de meeropbrengst' belasting betalen? Geldt de zgn. liquidatiewinst alleen voor een handelaar in huizen of ook voor mij als particulier? Na de verkoop kan ik een burgerwoning kopen.

Antwoord—Helaas is uw vraag veel te vaag voor een direct concreet antwoord. U spreekt enerzijds over uw op de balans staand pand en anderzijds dat u particulier bent. Een particulier betaalt in principe geen belasting over de winst welke hij behaalt met de verkoop van zijn huis. Daarentegen betaalt een ondernemer inkomstenbelasting over de winst welke hij behaalt met de verkoop van het onroerend goed, in dit geval de boerderij. Winst is het verschil tussen de opbrengst en de boekwaarde waarvoor het pand op de balans staat. Als deze verkoop de beëin

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.