+ Meer informatie

Mogelijk uitbreiding van GS

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het aantal leden van Gedeputeerde Staten kan worden uitgebreid van zes tot zeven of acht. Dit is de kern van het Wetsontwerp tot wijziging van de Provinciewet, dat aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Volgens de huidige bepaling in de Provinciewet bestaat het college van Gedeputeerde Staten uit zes leden. De minister van Binnenlandse Zaken, mr. W. F. de Gaay Fortman, schrijft in de memorie van toelichting o.m. dat de taak van de gedeputeerden de laatste jaren aanmerkelijk in omvang en gewicht is toegenomen. Uitbreiding van het aantal gedeputeerden kan derhalve noodzakelijk zijn. Op grond van een voorgestelde nieuwe bepaling kunnen provinciale staten het aantal gedeputeerden uitbreiden tot zeven of acht.

In het wetsontwerp wordt verder voorgesteld om provinciale staten de bevoegdheid te geven het aantal gedeputeerden, indien dit groter is dan zes, te verminderen tot tenminste zes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.