+ Meer informatie

Het Lam

1 minuut leestijd

Het geslachte Lam is een algenoegzame fontein en bron van alle heil en zaligheid geworden voor alle zondaren, die dorsten naar dat heil en die hongeren naar Zijn genade.

Dezen wordt van Zijn genadetroon toegeroepen: „O, alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet, ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en melk. Zo iemand dorst, die komen tot Mij en drinke. En die wil neme het water des levens om niet".

Wie moeten komen? Zij, die hun zielsgebrek gevoelen en die door hun eigen zondegif zijn uitgeteerd. Zij, die hun ziel niet langer bij het leven kunnen houden, die moeten versmachten van dorst naar enkele druppels van de wateren des heils.

Dezen moeten komen en hun toevlucht nemen tot de gekruisigde, maar nu verhoogde Borg en Middelaar Jezus Christus.

D. Bruinings „De erfenis van onze vaderen"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.