+ Meer informatie

Waterschapslasten omhoog in deel van IJsselmuiden

1 minuut leestijd

IJSSELMUIDEN - Het waterschap IJsseldelta wil vanaf 1992 de waterschapslasten voor de ingelanden van tuinbouwgebied De Koekoek verhogen. De meeste bewoners van de nieuwbouwwijken Groenendael en Losselanden behoren ook tot deze polder, zodat ook zij niet aan een verhoging ontkomen.

„In verband met de herziening van de omslagverordening heeft het waterschap studie verricht naar de wijze waarop de kosten van het waterschap op een billijke manier kunnen worden verdeeld over de belanghebbenden", zo schrijft het waterschap aan de ingelanden. Vanavond en morgenavond worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden, die om 20.00 uur beginnen.

Aan de ingelanden zal dan duidelijk gemaakt worden dat de waterbeheersing in De Koekoek meer kost dan in andere delen van het waterschap. Dat dit verschil gemerkt gaat worden in de tarieven is niet nieuw. Voor de samenvoeging, in 1970, van Mastenbroek, De Koekoek en andere kleine waterschappen met waterschap IJsseldelta, betaalde men in De Koekoek zoveel, dat de grond daar vrijwel waardeloos was. Sommige inge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.